ICDI-SNA

Despre noi:
Ca dovada a capacitatii de a derula astfel de servicii inovative stau rezultatele cercetarilor efectuate si valorificate de catre grupurile care activează in cadrul ICDI-SNA, dupa cum urmează:

  • 3 brevete nationale acordate,
  • 1 cerere de brevet națională,
  • 1 cerere de brevet europeană depusa

De remarcat este vizibilitatea cercetătorilor din ICDI-SNA. Astfel, 11 cercetatori (~ 20% din nr. lor total) au indicele Hirsch (h-index) cel putin 9.7, dintre acestia (~ 13%) au h-index de cel putin 13, iar 5 dintre ei (~ 10%) au h-index mai mare sau egal cu 16. Numarul total de citari al articolelor pe perioada evaluarii este de peste 530. Trebuie remarcat insa, ca cel putin patru dintre cerccetatorii care vor activa in ICDI-SNA au adunat fiecare dintre ei, [n intreaga activitate un numar de citari mai mare de 1000. Pe perioada evaluarii, grupurile de cercetare care activează in ICDI-SNA au obtinut finantari prin granturi de cercetare atat de la organizatii internaționale (4 proiecte) cat si de la agentii de cercetare naționale (5 proiecte). In urmatoarea perioada se doreste derularea in ICDI-SNA a activitatilor aferente proiectului complex recent demarat PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0350, 38PCCDI din 01/03/2018, ”Materiale compozite cu oxid de grafen pentru imbunatatatirea performantei la actiunea focului a elementelor de constructii si instalatii in scopul protejarii vietii in caz de incendiu (Graphene4life)” (buget UBB: aprox. 2300000 lei).
In urmatorii ani se doreste (initiativa discutata in Consiliul Stiintific al ICDI-SNA) sa se reuseasca diferentierea clara a activitatilor derulate de ICDI-SNA in raport cu cele efectuate in alte Institute de cercetare ale UBB, prin faptul ca serviciile inovative ale ICDI-SNA vor fi cu prioritate indreptate inspre colaborarile/parteneriatele cu agenti industriali/producatori care sa creeze premisele obtinerii de venituri din implementarea ideilor stiintifice valorificate in brevete, publicatii, etc. Deasemenea, vor reprezenta o prioritate serviciile asigurate de ICDI-SNA (in limita dotarilor existente) pentru a evalua caracteristici fizice, chimice si biologice ale unor compusi/structuri, materiale, in vederea asigurarii de venituri suplimentare.


News